Det är några år sedan, men ett tag kändes det som att vi rapporterade om kickstartade spel i parti och minut, där ena fick mer pengar än det andra. Bäst bland Kickstarter-spelen har det gått för Shenmue III med 6,3 miljoner dollar och Bloodstained: Ritual of the Night med 5,5 miljoner.

Ett nytt spel kliver nu in på tredjeplatsen, då kickstartern för Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes gick i mål i helgen med omkring 4,5 miljoner dollar (närmare 39 miljoner svenska kronor).

Eiyuden är inget namn som förpliktigar, men då teamet bakom spelet består av järngänget som gav oss Suikoden är det förstås lättare att begripa framgången. (Enligt en undersökning med mig själv är Suikoden II ett av tidernas bästa spel.) Eiyuden Chronicle är sin egen best, men kommer med många av inslagen som är typiska för Suikoden: över 100 spelbara karaktärer, drama, krig, minispel och möjligheten att bygga ett pampigt hem för dig och dina många följeslagare.

Releasen planeras till slutet av 2022, men då Eiyuden Chronicle käkat bonusmål som jag äter choklad kan det rimligen dröja ytterligare. Nå, detta återstår att se. Några av de upplåsta bonusarna är röster i mellansekvenser, matlagning, fiske, story-dlc, companion-spel och roman.

Formaten som gäller är, förutom pc, konsolerna PS4, PS5, XB1, Series X och... Switch 2?

Currently, we are offering Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes on Xbox One, Xbox Series X, Playstation 4, Playstation 5, and Nintendo's next generation console.