Det är inte var dag vi får ett nytt Resident Evil-släpp i huvudserien. Det har faktiskt bara hänt sju gånger på 25 år (på tal om det – gör vårt jubileumsquiz om Resident Evil!), och imorgon är det dags för del åtta. Resident Evil Village-recensionerna släpptes igår och snittet på exempelvis Opencritic landar just nu på fina 84. Bara två pinnhål ner från skräckinjagande del sju, således.

Capcom har på tal sjuan sagt att man, efter feedback om att spelet var "för otäckt", ändrat balansen i Resident Evil Village. FZ-recensionen tar fasta på att det är mer action och mindre skräck. Allt som allt är det dock ett riktigt bra spel, som får fyra av fem av undertecknad.

Det börjar i en slags slitsam stillsamhet. Snabba andhämtningar, prassel i buskarna och blodiga fotspår. Inom kort blommar dock Village ut till bombastisk action. Visst finns det fortfarande klassiska Resi-pussel och lågmält utforskande. Du behöver trots allt hämta andan och framför allt hämta in resurser för att crafta ammo och första hjälpen-flaskor.

Snart eller (beroende på postgången) nu är det dags för dig att bilda dig en egen uppfattning. Behöver du ytterligare hypebränsle har Capcom släppt en naggande kort lanseringstrailer (ovan).