Till sist har Far Cry 6 visats upp ordentligt. Vi har sett det och alla kommer att få spela det i oktober. Då och då lyfts frågan: är Ubisofts spel politiska? Kopplingar drogs exempelvis mellan Brexit och Watch Dogs: Legion. Men nej, inte politik enligt Ubisoft. Svenska Ubisoft Massive har till och med sagt att det är "dåligt för affärerna" att blanda in politik i sina speltitlar.

Men här är vi igen. Far Cry 6 äger rum på Yara, ett fiktivt örike inspirerat av Kuba. Här styr diktatorn Antón Castillo med järnhand. Narrative director Navid Khavari har berättat för Gamespot att Kuba inte bara inspirerat, utan att teamet tillbringat en månad där för research.

I en färskare intervju med The Gamer säger dock Khavari att man inte gör en Kuba-kommentar. Man har träffat gerillakrigare från 50- och 60-talen, och Ubisoft föll för historierna de berättade.

But we also fell in love with the culture and people we met. When we came out of that, it wasn't that we felt we had to do Cuba, we realized it's a complicated island and our game doesn't want to make a political statement about what's happening in Cuba specifically.

Snarare, menar Khavari, tankar man influenser från gerillakrigsföring världen över och genom historien. Det är en "gerillafantasi", och inte en politisk kommentar. 7 oktober får vi själva spela då Far Cry 6 släpps till det mesta: pc, PS5, PS4, XB1, de två Series-konsolerna och Stadia.