Vågar man kalla Little Big Adventure 1 och 2 för kultklassiker? Många håller dem i alla fall varmt om hjärtat, även om de kanske inte åldrats sådär jättebra, vilket Mattias Frost fick erfara när han recenserade det första spelet för några år sedan. De flesta trodde nog att vi aldrig skulle få se mer av Twinsen och hans äventyr, men som från ingenstans har Little Big Adventure 3 utannonserats.

Via Instagram har den nyskapade studion 2.21 meddelat att spelet är på väg, även om utvecklingen inte har börjat än. En glädjande detalj är att Frédérick Raynal och Didier Chanfray deltar i projektet – två av utvecklarna som var med och skapade Little Big Adventure.

Allt är som sagt i ett extremt tidigt skede, och 2.21 har öppnat en sida på sin webbplats där fans kan bidra med sina önskemål. Något som tycks stå högt på den kollektiva önskelistan är att kompositören Philippe Vachey återigen ska vara den som tonsätter spelet, samt att mer av världen ska gå att utforska. Något folk däremot inte vill se är en mer "förmänskligad" design av huvudkaraktären Twinsen.

Ett släppdatum eller ens bilder och info om spelet lär dröja, men vi vet åtminstone att de siktar på att släppa det till PC och konsoler.