Night School Studio är utvecklaren bakom indie-hiten Oxenfree och den inte lika stora hiten Afterparty. Hädanefter är det dock slut på indieutvecklandet för dem, eftersom de köpts upp av Netflix. Det innebär även att de blir den allra första spelstudion att ansluta sig till streamingjätten, som har bekräftat att de håller på med en spelsatsning som inledningsvis ska fokusera på mobilspel.

I ett uttalande skriver Sean Krankel från Night School att deras egen erfarenhet av narrativt gameplay och Netflix historia av att stödja mångfaldiga berättare var en naturlig kombination. Vidare försäkrar han att Netflix varit måna om att bibehålla studions kultur och kreativa vision, och att arbetet med Oxenfree 2 fortsätter, såväl som skapandet av nya spelvärldar.

Netflix skriver i sin tur att de inspireras av studions djärva strävan att sätta en ny ribba för berättande i spel. De säger även att de kommer fortsätta att jobba med utvecklare och anställa de bästa talangerna i industrin för att leverera exklusiva spel för varje typ av spelare – helt utan reklam eller köp i spelen.