Under gårdagen publicerade The Wall Street Journal en rapport (betalvägg) om Activision Blizzard, där de bland annat anklagar vd:n Bobby Kotick för att ha undanhållit information om sexuella trakasserier och våldtäkter från styrelsen och andra chefer. Vidare ska Kotick själv ha mordhotat en assistent i ett röstmeddelande, vilket ledde till en förlikning utanför domstol.

Kotick ska dessutom ha ingripit för att låta Treyarch-chefen Dan Bunting stanna på sin post, trots att en intern utredning om sexuella trakasserier ledde till att ledningen rekommenderade hans avsked. Bunting ska nu ha avgått i samband med att han blev kontaktad av The Wall Street Journal.

Rapporten tar även upp Jennifer Oneal, som tillsammans med Mike Ybarra delade chefspositionen för Blizzard i blott tre månader. Hon sade i samband med sin uppsägning att hon inte saknade hopp för Blizzard. Men enligt The Wall Street Journal ska hon i ett e-postmeddelande till företagets juridiska avdelning ha skrivit att hon själv blivit marginaliserad, diskriminerad och trakasserad, och att det är tydligt att företaget aldrig kommer att prioritera de anställda på rätt sätt.

Allt detta ledde under gårdagen till att över 150 anställda deltog i en "walkout" för att kräva Bobby Koticks avgång. Ledningen har dock svarat att de anser att Kotick har tagit tag i problemen på arbetsplatsen på ett bra sätt och att de fortfarande har förtroende för honom.