Imorse skrev vi om att Blizzard skjutit upp släppen av Diablo 4 och Overwatch 2. En bidragande faktor är att många personer i ledningsroller på företaget har sagt upp sig eller blivit uppsagda i koppling till anklagelserna om trakasserier. Den senaste personen att lämna sin post är Jen Oneal, som sedan augusti har delat chefspositionen på företaget med Mike Ybarra.

I ett inlägg på Blizzards webbplats förklarar Oneal att hon beslutat sig för att säga upp sig och att hon nu kommer att gå över till en annan position innan hon lämnar företaget i slutet av året. Hon betonar dock att hon inte gör det för att hon saknar hopp om Blizzard, utan snarare för att hon inspirerats av passionen hos de som arbetar där, som jobbar mot en mer betydelsefull och varaktig förändring.

Denna energi ska ha inspirerat henne att vilja utforska hur hon i större skala kan påverka spelbranschen till det bättre. Exakt hur det kommer att göras vet hon inte, men hon poängterar att Activision-Blizzard har valt att stödja hennes beslut genom att donera $1 miljon (8,55 miljoner kronor) till organisationen Women in Games International, där hon är styrelseledamot.

Mike Ybarra kommer nu att ta på sig ledarrollen på egen hand, åtminstone för stunden.