Vem behöver spelarskapade XP-farmar när det släpps officiella varianter? Det var givetvis inte syftet med det zombieläge som nyligen släpptes i Battlefield Portal av utvecklaren Ripple Effect, men det är vad det har använts till. Att läget släpptes samtidigt som de introducerade XP-begränsningar för spelarskapade lägen – just i syfte att motverka XP-farmar – gör det hela ännu mer tragikomiskt.

I zombieläget slåss man mot vågor av knivbeväpnade soldater, vilket givetvis belönas med XP. Det är dock lätt att utnyttja motståndarnas brist på skjutvapen, bland annat genom att hoppa upp på flygplan för att därefter kunna beta av dem på löpande band.

Justin Wiebe – senior design director hos Ripple Effect – har kommenterat saken på Twitter och säger att spelläget aldrig borde ha godkänts i deras granskningsprocess. Zombieläget är nu nedtaget och ersatt av Gun Game, men Wiebe hoppas kunna fixa och återintroducera det i framtiden.

Med tanke på rapporter om att det hyfsat nysläppta spelet blir brädat av Battlefield V sett till antal spelare och att till och med fuskutvecklare överger det, är det inte konstigt att det florerar rykten om att Battlefield 2042 kan komma att bli free-to-play.