Google är inte de enda som tror på spelstreaming som en del av framtiden; även Amazon har gett sig in i leken och har under en tid betatestet sin tjänst Luna. Nu är den dock redo för släpp, och det har redan skett i USA. Den har flera olika prenumerationer och dessutom integrering med Twitch.

De sex olika prenumerationerna (som de kallar för "channels" inkluderar bland annat barnvänliga Family channel för 2,99 $ per månad, Retro Channel för 4,99 $ och Ubisoft+ för 17,99 $ per månad. Dessa channels inkluderar alltså sina egna uppsättningar av spel, så till skillnad från Stadia behöver man inte köpa spelen separat.

Dessutom får Amazon Prime-medlemmar tillgång till en roterande uppsättning spel utan extra kostnad. Denna månad är "gratisspelen" Phogs, Devil May Cry 5, Flashback och Observer: System Redux, medan nästa månad bland annat bjuder på Amnesia Rebirth och Mortal Shell.

Luna ska kunna användas på pc, Mac, Fire TV, Fire-surplattor, Chromebook, Iphone, Ipad och Android-telefoner. Man kan även köpa en speciell Luna-kontroll, men tjänsten är även kompatibel med kontroller som Xbox One och Dualshock 4, såväl som tangentbord och mus.

De som gillar att streama kan även glädjas åt Twitch-integreringen, som streamar till tjänsten direkt från Luna. Spelen streamas i upp till 1080p och väntas då förbruka runt 10 GB/timme.

Vi vet ännu inte när tjänsten ska släppas i Europa.