Elden Ring har sålt i otroliga tolv miljoner exemplar, och nu ska uppdatering 1.03 vara ute, och Fromsoftware har varit inne och pillat på en hel del. En av de mest välkomna nyheterna är att vi nu kommer kunna lägga till en kartikon när vi stöter på karaktärer (NPC:er) i spelet, komplett med deras namn. Undertecknad har inte hunnit testa detta själv, men vi kan nog utgå ifrån att denna markör inte följer med karaktären om vederbörande flyttar sig till en ny plats.

Vi har även fått en helt ny karaktär vid namn Jar-Bairn, medan de har lagt till nya faser i uppdragsserierna för Diallos, Nepheli Loux, Kenneth Haight och Gatekeeper Gostoc. Antalet tillfällen där vi kan tillkalla datorstyrda karaktärer för att få hjälp har dessutom ökats.

Vidare har spelets balans fått sig en genomkörare, och det ska till exempel bli lättare att få eftertraktade smithing stones från fiender, medan sköldar blivit mer effektiva och cracked pot-föremål nu gör mer skada. Många sorceries har i sin tur blivit billigare att använda och/eller fått mer skada.

De som förlitat sig på Mimic Tear Ash för att besegra bossar lär dock bli mindre nöjda, eftersom skadan den gör har minskats samtidigt som dess beteendemönster har ändrats. Mycket annat har ändrats och buggar fixats, och ni hittar allt listat här.