Detaljer om Starfield är vi hyfsat svältfödda på, men förhoppningsvis dyker det upp lite gameplay i sommar. Resetera-användaren Hevy008 kan dock ha gett oss en karamell att suga på, eftersom han hävdat att han tidigare jobbat på Starfield, vilket sedermera har bekräftats av journalisten Jason Schreier.

I ett nu borttaget meddelande säger Hevy008 (skärmdump här) att Starfield börjar se bra ut, men att spelmotorn är "a piece of crap". Skjutandet känns okej, men han tycker för tillfället inte att det är särskilt roligt att flyga. Ljussättning och sånt blir också bara bättre och bättre, även om det inte är på samma nivå som Horizon Forbidden West.

Angående mängden innehåll säger han att det nästan finns för mycket i spelet och att de kanske kommer att behöva kapa en del av det för att kunna hålla släppdatumet i november.

Som alltid med inofficiell information ska den tas med en nypa salt, och även om uppgiftslämnaren är sanningsenlig, vet man inte hur pass aktuell informationen är idag. Förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän vi får lite förstahandsinfo. En gameplay-trailer under Xbox och Bethesdas show i juni vore till exempel inte helt fel.