Bloober Team är främst kända för Layers of Fear och The Medium, såväl som för att vara inblandade i diverse rykten om ett nytt Silent Hill-spel. Under förra skrev vi även om diverse beskrivningar av spel som kommit ut i samband med att studion sökt om ekonomiskt stöd från EU, och ett av kodnamnen där var Black.

Det beskrevs som ett spel med utomjordingar i ett medeltida Europa, och nu verkar det som att dessa utomjordingar var av en väldigt specifik sort. Gamepressure har presenterat information de samlat om spelet under de senaste åren, och säger sig bekräftat att det var ett Alien-spel.

Det beskrivs som ett förstapersonsspel med utforskande, överlevnad och strider, kryddat med lite moraliska val. Att smyga och försöka undvika strider nämns, vilket givetvis för tankarna till Alien: Isolation.

Projektet ska ha fått grönt ljus från de som då ägde varumärket Alien, 20th Century Fox, men Disney köpte som bekant de sistnämnda under 2018 och verkar inte ha varit sugna på konceptet. Bloober Team hade tänkt utannonsera spelet utan att nämna Alien var inblandat. Istället skulle de berätta om världen och en kult som tillbad en mystisk gudafigur, för att senare avslöja att det rörde sig om en alien.

Bloober Team själva säger att de fokuserar på att skapa skräckspel snarare än att kommentera rykten, och så är det med det.