Introversion Software, ministudion bakom indiehits som Prison Architect, Darwinia, Uplink och Defcon, har utannonserat sitt nya spel. I spelet med den lite melankoliska titeln The Last Starship ska du först bygga ditt eget rymdskepp från grunden, för att sedan flyga ut med det i världsrymden på jakt efter äventyr.

I början har du bara ett skal och några astronauter i rymddräkter, samt lite bränsle, utrustning och syre. Med detta som grundplåt ska du sedan agera skeppsbyggare, med hjälp av alla de byggbara rutor som skeppet består av. Allt måste såklart kopplas ihop i mer och mer komplexa system. Glasklart till en början kanske, men som med studions tidigare spel är det inte exakt så rättframt och enkelt som det verkar. I videon nedan berättar skaparna mer om hur allt fungerar, och går in i detalj på byggandet och managementdelen av spelet.

Några få utvalda kommer att testa den ”buggiga” och ”trasiga” inte ens alfa-versionen redan nu, men vi i pöbeln lär få vänta på en skarp release. Och innan dess väntar förstås early access.