Diablo Immortal är den största lanseringen i spelseriens historia, enligt Blizzard. Men det hindrar det inte från att även vara höljt i kontrovers och besvikelse. Trots att många gillar spelet så är det även många som inte ser med blida ögon på spelets mikrotransaktioner, som de tycker går över gränsen för vad som är anständigt även i ett free to play-spel. Det ledde till att spelet kort efter släppet blev den Blizzard-titel med sämst användarbetyg (0,5 av 10) på Metacritic, men nu har det satt ett ännu mer deprimerande rekord.

Snittbetyget från användare ligger nämligen på 0,3 i dagsläget, vilket gör det till pc-spelet med lägst betyg på hela sidan, samtidigt som det delar sistaplatsen med Madden NFL 21 om man räknar med alla plattformar. De tusentals recensionerna är fulla med nollpoängare, och fokus för klagomålen är givetvis mikrotransaktionerna.

Även om spelet inte förtjänar utmärkelsen som världens sämsta, är det uppenbart att Blizzard varit tondöva i implementeringen av spelets intäktsgenerering. Som exempel spenderade Twitch-streamaren Quin69 motsvarande 66 000 kronor i spelet utan att få något av egentligt värde.