Blizzard kan "stoltsera" med tre spel på lika många år som fått ett lägre användarsnitt än 1,0 på Metacritic. Det är, som du nog förstår, en fruktansvärt jobbig bedrift. Det började med Warcraft III: Reforged med 0,6. Det fortsatte i fjol med The Burning Crusade Classic, som bland annat fick stenhård spelarkritik för mikrotransaktionerna. Snittet ligger just nu på 0,5.

Nysläppta Diablo: Immortal ligger också på 0,5. I nuläget har det dock fått sju gånger så många fler recensioner än The Burning Crusade Classic, och en högre procentsats av dessa är negativa.

I skrivande stund är alltså Diablo: Immortal det mest spelarsågade i Blizzards Metacritic-historia.

Också i det här fallet är det mikrotransaktionerna som hamnar i centrum för kritiken. När FZ:s Johan Lorentzon i veckan recenserade spelet var han inne på samma linje som många andra.

...kan samtidigt inte blunda för att det i toppen av spelet kommer vara den med djupaste plånboken som får de största fördelarna. Det som känns mest tråkig i allt det här är att Diablo Immortal har en bra grund och Blizzard hade alla chanser att kunna visa att mobilspel kan vara något annat än en sniken sedelpress.

Kritikersnittet (75) är dock betydligt högre än för Warcraft III-remastern (59). Alltid något.