För lite över ett år sedan nådde den realistiska, taktiska militärshootern Squad version 2.0 och lade då till en hel del nytt innehåll. Krigsmaskinen har sedan dess tuffat på framåt, och idag når de ännu en milstolpe: version 3.0.

Denna uppdatering präglas av vatten och bjuder framförallt på helt nytt amfibiskt gameplay, den amerikanska marinkåren som ny fraktion och den nya kartan Black Coast. En uppsättning nya fordon – och en del existerande – kan nu färdas både på land och vatten. Icke-amfibiska fordon kan också ge sig i kast med att korsa vissa vattendrag, så länge de inte är för djupa. Är man alltför våghalsig kan det dock sluta med att man dränker motorn.

Vattnet ska även bete sig realistiskt, med vågor, flytkraft och vattenmotstånd att ta hänsyn till. Soldater utan fordon kan också ta sig ett dopp, men kommer att röra sig långsammare, förbruka mer uthållighet i djupt vatten och höja vapnen över huvudet om de (nästan) tar sig vatten över huvudet.

Utöver detta vankas det nya och modifierade vapen, nya fordon och en massa andra uppdateringar, fixar och tillskott som ni kan läsa om här. Uppdateringen ska släppas klockan 20.00 i dag, torsdag.