Nyligen ryktades Knights of the Old Republic-remaken ha så stora problem att utvecklingen hade pausats. Men kanske är det "bara" så att spelet bytt utvecklare och att det inte har försenats. Det tror PC Gamer efter att ha sneglat i Embracers kvartalsrapport från i går.

Där står att ett av Embracer-gruppens AAA-spel "har flyttats till en annan studio" för att säkra att det håller den kvalitet som krävs för titeln i fråga.

One of the Group’s AAA projects has transitioned to another studio within the Group. This was done to ensure the quality bar is where we need it to be for the title. We are not expecting any material delays for the title based on this transition.

Vilken titeln är sägs inte, men PC Gamers tolkar det alltså som att det rör sig om nyversionen av Knights of the Old Republic. Den "nya" studion skulle kunna vara Saber Interactive som förekom i snacket kring pausandet förra månaden och som redan hjälper till på ett hörn (utvecklingen sköts/sköttes huvudsakligen av Aspyr Media).

Paus-uppgifterna kom i en artikel av Bloomberg i slutet av juli. Där uppgavs två högt uppsatta ha fått sparken och projektet satts på paus efter en dyr och dålig utvecklardemonstration (vertical slice) i slutet av juni.

Hur mycket som stämmer av alla tolkningar är oklart i nuläget. Men Embracer tänker visa spel på Gamescoms öppningsshow på tisdag nästa vecka. Kanske, kanske inte får vi veta mer om KOTOR-remaken då.