För några månader sedan meddelade CD Projekt Red att ett nytt Witcher-spel faktiskt är på väg. De skrev då att "a new saga begins", vilket antydde att planen kanske var att inte bara släppa ett spel, utan flera. Och nu har de bekräftat att det är så det faktiskt ligger till.

I samband med sin halvårsrapport arrangerade de en presentation för sina investerare och besvarade då även frågor från dem. På frågan "vad de menar med en ny 'Witcher saga'" svarade vd:n Adam Kiciński att de nu jobbar på det första spelet, men att de har flera spel i åtanke.

Han hänvisar därefter till den existerande trilogin som den första sagan och de kommande spelen som den andra. Han bekräftade även att spelet fortfarande befinner sig i förproduktionsfasen, vilket innebär att det lär dröja innan vi får se det.

Än så länge har vi inte fått jättemycket information om vad det första spelet i nästa serie ska handla om, men baserat på bilden de använde för att utannonsera det verkar det kretsa kring "School of the Lynx", eller lodjurets Witcher-skola. Vi vet även att spelet utvecklas i Unreal Engine 5, och vill man veta varför kan man läsa om det här.