Cirkusen kring Diablo Immortal och de spelare som köpt spelets valuta, "orber", från illegitima källor fortsätter. För några dagar sedan skrev vi om att Blizzard meddelat att de inte har några planer på att stänga av spelare som köpt dessa orber från tredje part och sedan hamnat på minussaldo när Blizzard helt sonika raderade dem.

Det gjorde en hel del spelare upprörda, eftersom de kände att personerna inte straffades nog (eftersom de fortfarande har kvar prylarna de köpte för sina orber). Nu har dock Blizzard bekräftat att det inte är meningen att spelarna ifråga ska ha tillgång till spelets PVP och Battlegrounds-läge, och att den enda anledningen till att vissa av dem fortfarande har det är en bugg. En "hotfix" ska ha släppts i går kväll för att fixa detta.

Därmed har incitamentet för dessa spelare att spela vidare med sina karaktärer blivit betydligt lägre. De kan välja att köpa orber direkt från Blizzard för att bli av med sitt minussaldo, men i vissa fall handlar det om tiotusentals kronor.