En direct drive-ratt är inte det enda som Logitech har på gång. Det har även visat sig att den läcka vi rapporterade om i slutet av förra månaden angående en bärbar spelkonsol stämde. Nu har de officiellt avtäckt Logitech G Cloud, och precis som väntat är det en maskin som inte förlitar sig på egna hästkrafter för att driva spelen, utan istället satsar på att streama spel via molnet.

I grund och botten är det en surfplatta med Android som bas, med integrerat stöd för streamingtjänsterna Geforce Now och Xbox Game Cloud. Vi kan nog utgå från att andra tjänster, som Stadia och Amazon Luna, också kommer att fungera utmärkt – så länge det finns en Android-app bör det mesta gå att köra.

De läckte specifikationerna visade sig också stämma, vilket innebär att den är utrustad med en Snapdragon 720G-processor, 4 GB internminne och 64 GB lagring. Det bjuds även på haptisk feedback, stereohögtalare och en mikrofon med brusreducering. Logitech hävdar att man kan lira i upp till tolv timmar på en laddning, och att ladda den full tar sedan 2 1/2 timme, under villkoret att enheten är avstängd.

Priset ligger på 300 $ om man förhandsbokar eller 350 $ om man inte gör det, och lanseringen verkar ske 18 oktober i USA. Inget är ännu sagt om pris och datum för oss i Sverige.