Definitive Edition Project drogs igång för runt sex år sedan och har haft som syfte att skapa paket med moddar och fixar till de ofta halvdassiga pc-portarna av GTA-spelen, för att på så sätt göra dem betydligt lättare att avnjuta. Det har gjorts genom att fixa buggar och förbättra andra saker som Rockstar inte fixat själva.

Nu har projektet dock åkt på ett ordentligt bakslag, eftersom deras filvärd, Mediafire, har meddelat dem att de mottagit ett krav om att ta ner filen som innehåller deras Definitive Edition-samling till GTA IV. Det rör sig om ett så kallat "DMCA takedown notice", och troligast är att det kommer från Take-Two Interactive, som äger Rockstar, även om det finns spekulationer om att det kan ha varit automatiserat.

Det vore i så fall inte första gången de tvingar bort moddar från internet. Innan släppet av de utskällda remastrarna av GTA III, Vice City och San Andreas tog de också ner populära moddar, och för bara ett par månader sedan rök VR-moddar till GTA V, Red Dead Redemption 2 och Mafia: Definitive Edition.

Definitive Edition Project skriver att de bara har blivit underrättade om att deras paket till GTA IV strider mot upphovsrätten, men befarar att även moddpaketen till den äldre trilogin kan komma att tas ner, och att man därför bör hämta dem medan man kan.

Frågan är om det bara är Take-Twos jurister som är extra griniga eller om det kanske är en GTA IV-remaster på gång?