Skräckserien Amnesia är tillbaka, och det är återigen svenska Frictional Games som står för utvecklingen. Av beskrivningen att döma blir Amnesia: The Bunker en lite annorlunda upplevelse än vad vi kommit att vänta oss av serien, med större fokus på experimentering och och multipla lösningar.

I spelet blir vi i rollen som den franska soldaten Henri Clément övergiven i en bunker från första världskriget där vi "måste hålla ljuset tänt till varje pris". Man är jagad av något okänt som reagerar på allt man gör, men inte alltid på samma sätt – "Varje beslut förändrar hur spelet reagerar. Handlingar får konsekvenser."

För att ta oss ut måste vi experimentera, ägna oss åt fysikbaserade interaktioner med spelvärlden och ta reda på vad som hänt med alla andra soldater. Spelvärlden är som sagt halvöppen och det ska finnas flera sätt att lösa problemen som ställs i vår väg.

Amnesia: The Bunker släpps till pc, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4. Playstation 5 listas inte som en av plattformarna, så kanske får de nöja sig med Playstation 4-versionen (eller så är det bara ett misstag).