Pathfinder-utvecklaren Owlcat jobbar för fullt med vad de själva kallar för det första klassiska CRPG:t i Warhammer 40,000-universumet. Det heter Warhammer 40,000: Rogue Trader, och nu känner de sig redo att dra igång ett slutet alfatest. Alfan är igång sedan i går och kommer så småningom att övergå till betan och förbli spelbar fram tills att det färdiga spelet släpps.

Hur kan man då delta? Det är bara att öppna plånkan. Av spelets olika utgåvor ger två stycken tillgång till alfan: Developer's Digital Pack för 99 dollar och Collector's Edition för 299 dollar. Värt att tänka på är dock att ens framsteg i testen inte kommer att sparas.

Alfatestet börjar inte med spelets inledning, utan i akt 2, och endast en enklare version av karaktärsskaparen finns tillgänglig. Striderna sker både nere på marken med ens grupp såväl som mellan rymdskepp, med olika upplägg för varje stridstyp.

På marken är det mer eller mindre klassiska Xcom-strider, medan man i rymden måste navigera sitt skepp rätt för att de olika vapnen ska kunna avfyras, samtidigt som man tar hänsyn till sina sköldars hälsa.

Mer info om spelmekaniken i alfatestet här. Vi har ännu inget släppdatum för det färdiga spelet.