Som så många andra av kvällens avslöjade släppdatum hade det för Final Fantasy XVI redan läckt i förtid, och det visade sig stämma. 22 juni kommer den slutliga fantasins sextonde numrerade del, och i och med att datumet visade sig stämma kan vi nog utgå från att åldersklassificeringen, som flaggade för "inslag av nakenhet, prostitution, droganvändning, självmord och tortyr", också stämmer. Med andra ord ser vi ut att få ett Final Fantasy som är betydligt mer barnförbjudet än tidigare.

Trailern är en spektakulär sådan och kretsar kring hämnd. Vi får se stora slag där spelets "summons" visar sina gigantiska former och förödande krafter. Klassiska Final Fantasy-inslag som kristaller och jättefåglarna chocobos är också närvarande. Denna gång får vi dock inte styra eller ge befallningar till en hel grupp, utan det är en karaktär som gäller, medan AI:n tar hand om följeslagarna.

22 juni smäller det alltså, och än så länge är spelet bara utannonserat till Playstation 5. Ett Playstation-klipp hävdar dock att spelet bara ska vara Playstation-exklusivt i sex månader, så det är inte omöjligt att det därefter kommer till åtminstone pc, men det är som sagt inte garanterat.