Efter månader av rykten och typiskt Kojima-flummig marknadsföring utannonserades Death Stranding 2 till slut med en imponerande trailer på The Game Awards. Något den inte skvallrade om var dock det spelmekaniska – kommer vi att leverera paket som Sam Porter Bridges den här gången också eller får spelet en annan inramning?

I det senaste avsnittet av Kojimas och Geoff Keighleys podcast, Brain Structure, gästas de av Norman Reedus, som spelar Sam i Death Stranding, och glider in på karaktärens roll i uppföljaren. Kojima säger att han gjort spelet nostalgiskt för personer som spelat det första spelet och gillar Sam, men samtidigt "nytt" för dem som inte spelat föregångaren.

Han vill dock inte avslöja mer, så huruvida Sam återigen kommer att spela huvudrollen återstår att se. Kanske blir det Fragile vi kutar runt som den här gången. Klart står i alla fall att Kojima vill skapa ett spel som inte kräver att man spelat föregångaren, samtidigt som det lär finnas gott om referenser för personer som verkligen grottat ner sig i första spelet.