Förra året fick vi reda på att vi inte bara ska få en remake av Silent Hill 2, signerad Bloober Team, utan även en hel radda andra Silent Hill-spel från olika utvecklare. Det ska dock bli ännu Silent Hilligare, eftersom en ny film vid namn Return to Silent Hill också är på väg.

Regin är det Christophe Gans som står för – som regisserade den första filmen från 2006 – och nu vet vi även vem som kommer att axla huvudrollen som James Sunderland. För ja, filmen baseras på Silent Hill 2, och det blir skådespelaren Jeremy Irvine som tar emot det kusliga brevet och beger sig till staden där verkligheten slår knut på sig själv.

Irvine är bland annat känd från filmer som War Horse och Great Expectations, och serier som Treadstone. Rollen som Maria kommer i sin tur att spelas av Hannah Emily Anderson, som bland annat varit med i filmer som Jigsaw och Dark Nature, och serier som The Purge och Lost Girl.

Inspelningen är tänkt att börja nästa månad i Tyskland och Östeuropa. Vill man få en uppfattning om Irvine kan man spana in intervjun om filmen Benediction nedan.

Tack, Deadline.