På söndag kväll håller Microsoft hov med sin stora sommarshow Xbox Games Showcase. Allt videomaterial från Microsofts spel som visas där kommer vara fångat antingen ingame eller från spelmotorn, snarare CGI-material. Det säger Microsofts Aaron Greenberg. Enda undantaget är små cinematics som kan förekomma i klippen, men det kommer stå vad för sorts material som visas, säger han.

Bra förstås, eftersom det då inte blir fråga om massa flådiga trailers som egentligen inte säger något om hur spelen kommer se ut. Och lite extra intressant är antydan om att vi kommer få se nya Fable på showen, ett spel som aldrig visats upp. Det skulle betyda att första mötet kan ge en bra antydan om hur spelet faktiskt kommer se ut.

Greenberg svarar "Nej" på frågan om allt som visas på showen (läs: alla Microsofts spel) kommer släppas inomn 12 månader. Det lovade man nämligen förra året, men både Forza Motorsport och Starfield missar det målet.

Xbox Games Showcase blåser igång klockan 19 nu på söndag, och följs direkt av en specialsändning helt tillägnad Starfield. Drygt två timmar med spel till främst Xbox och pc väntar.

Men redan nu på torsdag går Summer Game Fest av stapeln, och den kommande veckan kör även Ubisoft ett event. Det är E3-vecka utan E3, så att säga, och alla spelsommarens shower läser du mer om här.