Suicide Squad: Kill the Justice League är en del av Rocksteadys Arkham-universum, där en rad Batman-titlar ingår. Rutinerade spelare lär definitivt höja på ögonbrynen när det nu står klart att Jokern blir en spelbar karaktär. Storymässiga skäl gör ju hans medverkan diskutabel. Spoiler:

Jokern är jättedöd i Arkham-universumet. Vad är det som försiggår?

Förklaringen är "Elseworlds" som ger Rocksteady friare tyglar och därmed en annan Jokern. Han är mer samarbetsvillig men beskrivs också som mer "rubbad". I tredje delen av Suicide Squad Insider (som du ser ovan) tar Rocksteady oss med på en resa bortom släppet av sitt redan omtvistade spel.

Jokern är inte del av spelet från start, utan kliver in första säsongens gratismaterial. Säsong ett startar i mars och kommer förutom Jokern bland annat med fler bossar, två "episoder", vapen, Riddler-content och platser att besöka. Det finns också planer för ytterligare säsonger och fler spelbara karaktärer. En röd tråd blir Elseworlds-platser som kretsar kring en viss superskurk. Även om det skyltas med gratisgrejer räknar vi såklart med betalprylar. Men likväl: Rocksteady säger att det som kostar är kosmetiskt tingeltangel. Det lär blir en del sådant.

Suicide Squad fick tidigt en live service-stämpel och den består. Release sker 2 februari.