I en intervju med spelsajten VG247.com säger #Remedys Oskari Hakkinen att utvecklarna är nöjda trots de svikande försäljningssiffrorna för deras hajpade Xbox 360-exklusivitet #Alan Wake. Spelet mäktade endast med 145 000 sålda exemplar under två veckors tid i maj i Nordamerika, vilket på alla sätt och vis får anses som en flopp av rang. Men icke, åtminstone inte enligt Hakkinen själv.

- Vi har på det hela taget varit mycket nöjda med mottagandet av Alan Wake hos både pressen och fansen. Folk är först och främst glada över handlingen, men älskar [också] karaktärerna, striderna och, såklart, miljöerna. Det råder ingen tvekan om att Alan Wake dök upp på butikshyllorna under en väldigt konkurrensutsatt tidpunkt, där några spel dominerade med extremt aggressiv marknadsföring. Men vi har alltid försökt vara unika och göra något nytt och annorlunda i spelvärlden.

Enligt Remedy är Alan Wake ett spel med långa ben (sett ur försäljningssynpunkt), då de hävdar att de fans som redan köpt spelet kommer berätta för andra som i sin tur kommer köpa äventyret längre fram baserat på så kallad "word of mouth".

- Word of mouth-fenomenet är mycket tydligt med Alan Wake. Det har varit ett växande intresse kring spelet.

<3 Första totalt lame:a, fanboy-aktiga-flame-comment, jag någonsin blivit kär i. Men vad menar du att äldre spelar? Alla jag känner är över 20 och de har alla 360 och många även Wii. btw. Alan Wake är gudomligt! Stödj det, köp det. 28/07 Tja, jag tycker alla ni som har Xbox360 ska köpa det! Gillar ni Twin Peaks etc så är det ännu mer "måste"! 18/07 Ja det gäller att man hela tiden är uppdaterad på både hårdvara och mjukvara för att datorn ska vara i topptrim men det är det i min mening värt då jag inte spelat ett enda spel till konsol som kan mäta sig mot ett spel som inte är en direkt konverterin... 16/07 I fallet Demon´s Soul så tror jag att spelets svårighetsgrad kan ha varit en säljfaktor. Det var tack vare detta jag själv fick upp ögonen för spelet och det verkar minst sagt väldigt intressant. Blir nog ett köp av detta spel i framtiden=). 16/07 En pc slår en konsol utan problem om man inte går efter vad den kostar. Farmville, The Sims, tror du på fullaste allvar att dessa spel representerar en pc spelare? Det är väl iofs kul att fler får upp ögonen för spel men det är på samma gång tragiskt... 16/07 Intresseklubben antecknar. Finner det rätt så ointressant vilka som spelar på vad och vad de har för utbildning. Svårt att dra några statistiska slutsater om spelande på 360 eller inte, trots att ni är två som är duktiga på PC och spelar på 360. 16/07 Alan Wake fortsätter att sälja bra i juni ser jag: http://www.shacknews.com/onearticle.x/64764 Inte ens med på top-10 listan månaden efter spelets release (och det släpptes mitten-sent i maj). Bra jobbat Microsoft, ni vet hur man marknadsför och säljer... 16/07 +1 Är själv före detta extrem PC spelare sedan 8088 och fram till Xbox kom. Skulle aldrig ha tittat åt en konsol, men idag föredrar jag de flesta spel på boxen pga enkelheten precis som du skriver. Är själv utbildad programmerare och vet precis vad du... 15/07 Känns som det är en titel som antagligen har sålt bättre till både PC och PS3. Jag hade köpt det direkt om det kommit till PC/PS3. 15/07 Så går det när man dissar PC o Ps3, de får skylla sig själva att det sålde dåligt. 15/07
Skicka en rättelse