PSP Go, det som kallats E3-mässans sämst bevarade hemlighet (vågar vi gissa på en pr-uttänkt "läcka"...?), blev i afton officiell och det handlar enligt #Sony om ett komplement - inte en ersättare - till tidigare PSP-modeller.

Det handlar om en småväxt Playstation Portable som skippar det här med UMD-skivor och svänger sig istället med lagring i form av 16 GB inbyggt flashminne. Maskinen har stöd för blåtand, trådlös anslutning och SD-minneskort. Det sades ingenting om hur man för över sitt gamla UMD-material (spel, film med mera) till den nya modellen.

PSP Go är mindre än tidigare modeller; hela 40 procent lättare än den första PSP-modellen. Skärmstorleken landar på 3,8 tum istället för som tidigare 4,3. En rörlig knappsats dras fram från under skärmen, vilket gör att maskinens storlek minskar betänkligt när kontrollerna inte används. Placering och utformning ändras en aning jämfört med tidigare men i övrigt tycks knapplayouten vara sig lik.

Det talas mycket om socialt nätverkande, film och musik på årets mässa (#Microsoft utannonserade bland annat radiostöd för Xbox 360 i går) och Sony vill inte vara sämre. Ny mjukvara låter dig skicka filer från andra Sony-enheter och köpa mjukvara direkt från en vanlig dator.

PSP Go släpps i Europa och USA den 1 oktober. Priset blir 249 euro (249 dollar om du bor i USA, vilket är avsevärt billigare).

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.

Skicka en rättelse