För bara några dagar sedan kunde vi presentera ett mustigt snack med Markus Persson och hans gäng borta på #Mojang Specifications gällande #Minecraft. Bland annat nämnde han tydligt att han antagligen kommer bli galen om inte liret kan äntra beta innan året är till ända. Hurra, säger vi, när han nu på sin blogg meddelar att spelet faktiskt kommer äntra betafasen den 20:e december.

För dig som älskar luften som Minecraft andas så innebär det att Notch och hans tappra programmeringskrigare kommer arbeta för att stabilisera de funktioner som finns. Men en annan viktig punkt är bland annat att fixa till ett stabilt API tillika modifikationsstöd. Det tillkommer även intressant nog någon form av icke-begränsande berättande till spelet, så att nya spelare så kunna få ett hum om vad som egentligen händer.

Sen kommer vi till priset. En ökning till 14,95 euro är att vänta, men du som redan köpt det för cirka 9,95 euro får nu svart på vitt veta att de kommer vara gratis trots att nya spelare får betala mer.

Du kommer inom kort kunna ge bort spelet som present, med presentkoder. Tänk, 150 kronor på H&M, Ikea eller en sån där smyckesaffär, eller Minecraft. Svårt val, eller?

Jag märkte att antal sålda spel per dygn (senaste 24h) mer eller mindre tredubblades till nuvarande 13035/dygn efter att han annonserade om betan. helt sjukt. sjunker nog drastiskt efter 20 dec. 18/12 "If you got the game during alpha, you will still get all future updates for free" 12/12 "En ökning till 14,95 euro är att vänta, men du som redan köpt det för cirka 9,95 euro får nu svart på vitt veta att de kommer vara gratis trots att nya spelare får betala mer." Jaså, är spelet gratis om man köpt det? 12/12 Jag måste säga att det låter högst otroligt att en student inte kan avvara 100 kr för ett spel. Hur det är möjligt är för mig ofattbart. Jag har nyss kommit från studentlivet och fick kunde spara pengar / månad. Jag menar inte att det inte kan vara så... 12/12 Jo, inte för att jag tror att add-ons eller expansions hade blivit särskilt dyra... men det är ju som grädde på moset. Billigare OCH gratis för all framtid. Du har helt klart rätt i att det är en rätt viktig detalj. Är man intresserad av spelet är det... 12/12 Tyvärr så finns det endel studenter som är så fattig, t.ex. jag. Inte haft mer än 500kr på ett år. 12/12 Detta spel växer för varje dag! Ett grymt spel med stora ord! 12/12 Helt rätt! Dock tycker jag att du måste grunda bättre om du kan skriva sådär korrekt vid tolvtiden. Jobba hårdare med ölen! :] ;) 12/12 Värt att nämnas är att ni som köper innan BETA har tillgång till alla uppdateringar och kommande tillägg till spelet helt gratis! Köp efter BETA kan innebära att ni får betala för expansioner m.m senare, uppfatta jag det som via bloggen förut iaf. Lite... 12/12 Det kostar knappa hundralappen.. INGEN student är SÅ fattig. 11/12
Skicka en rättelse