Vill ha 400 miljoner dollar av EA och Infinity Ward-grundarna.

Turerna kring vårens många avhopp från Call of Duty-skaparna #Infinity Ward och de efterföljande stämningarna ser ut att ta fart igen. I vintras sparkades IW-grundarna Jason West och Vince Zampella från företaget, varpå de startade en ny studio vid namn #Respawn Entertainment och en rad anställda följde efter. West och Zampella stämde IW-ägaren #Activision, som i sin tur stämde de båda herrarna för att försöka lägga beslag på viktiga tillgångar i företaget. Nu har Activision lämnat in kompletterande uppgifter, och i de anklagas West och Zampella för att ha konspirerat med #Electronic Arts (utgivare åt Respanw) i syfte att skada varumärket Call of Duty och Infinity Ward.

I de nya uppgifterna sägs att West och Zampella samtalat med EA i åtta månader innan de sparkades, med avsikt att plocka ihop en ny studio och locka med sig duktiga medarbetare från Activision och Infinity Ward. Vidare hävdas att de medvetet släppte en trailer från #Call of Duty: Modern Warfare 2 samma dag som #Treyarch la ut en film från syskonspelet #World at War.

Activision vill ha 400 miljoner dollar av EA och de forna IW-cheferna, bland annat för förlorade inkomster, kostnader för att bygga upp IW-studion igen, skador på grund av förseningar, med mera.

Den som vill fördjupa sig i de hårda juridiska tongångarna hittar de komletterande anklagelserna hos Joystiq.

Jag bryr mig inte dom förstör bara spel som t.ex COD. dom första spelen var bra men dom blir bara sämmre och sämmre efter åren när dom släpper nya spel. Jag hoppas att EA skadar Activision studion. det är helt rätt 06/08 Tror det är relativt vanligt i den branschen samt IT-Branchen i allmänt att det står i ditt anställningsavtal som du har skrivit under att du ej för rekrytera anställda från företaget. Dvs jobbar du på A och du går över till B så får du ej aktivt rekryt... 24/12 Jo cod serien har ju gott sååå dåligt, klart grabbarna på activision ska ha skadestånd... Helt out of topic: Jag skulle gärna se en uppföljare till Hidden and Dangerous. 24/12 De enda som lyckats skada CoD är Activision själva... 24/12 Jag vet inte vem det var, men NÅGON lyckades åtminstone skada Black Ops. Och denna NÅGON kommer hittas död i tre sopsäckar veckan efter att jag har hittat denna NÅGON.... 24/12 Fyfan, först sparkar Activision IW cheferna från sitt egna företag och sen stämmer dom på 400 miljoner dollar...näpp, nu blir det mindre Activision köp i framtiden för min del. Dom är ju t om sämre än EA Games...och det är riktigt sorligt att man kan... 24/12 Valve är 100 % fria. ingen som äger dem. 24/12 spela å knip käft--- örka bry sig !! 24/12 Ett enormt tjut kring CoD - hela - j*vla - tiden... 24/12 Det är vid sånna här tillfällen jag ser det optimistiska med activision. Så fort dem blir skadade så är det en bra sak. Blev ju helt sanslöst glad när Id Soft. dissade activison. Blir ännu mer glad när activision förlorar stämmningen, Hade varit ännu... 24/12
Skicka en rättelse