#Nvidia har släppt en uppsättning drivrutiner som gör att grafikkort i Geforce 8-serien och nyare kan använda kortet till andra beräkningar än rent grafiska.

Den nya mjukvaran kallas Geforce Force Within och innehåller bland annat stöd för Physx-fysik, stöd för filmkonverteraren Badaboom (som nyttjar grafikkortets kraft och sägs kunna vara upp till 16 gånger snabbare än traditionell teknik) och stöd för Folding@home-projektet. Dessutom kan du testa ett par spel, till exempel en fullversion av #Warmonger och tre Physx-parade #Unreal Tournament 3-banor.

Tekniken bygger på att grafikprocessorerna hjälper till med beräkningar som normalt sköts av den vanliga processorn. Kravet är att du sitter med ett grafikkort i Geforce 8-serien eller nyare och att kortet har minst 256 MB minne.

För att installera/avinstallera drivrutiner rätt: 1.Gå till Den här datorn>Ta bort eller lägg till program>Nvidia driver,avinstallera.På XP kommer då en ruta fram,markera bara,Nvidia display driver,ni med vista,bara fortsätt. 2.Starta om datorn 3.Gå in... 15/08 nVidia-mappen är bara en slaskmapp ändå, av nån aledning har dom inte vett att använda temp-mappen >_> 15/08 var tankar man badaboom? hittade deras hemsida men ingenstans där man kan ladda hem? och enligt deras forum så verkar en del folk köra programmet, men det kanske är beta? någon som vet? 15/08 Nu har jag ju 2 versioner i NVIDIA mappen, ska det vara så?? 14/08 Har exakt samma problem!!!!!!!!!!!!! HJÄLP!!!!!:evil: 14/08 Tycker också drivrutinerna fungerar perfekt. Gillar deras idé skarpt, men är fortfarande gravt besviken på implementeringar i spelmotorerna. Tar nog ett tag innan saker och ting börjar kännas "äkta" och inte totalt överdrivet fel. 14/08 Allt funkar finfint för mig (före och) efter installation. Sitter på 8800GTX 768MB. 215 fps average i CSS Stress Test allt maxat 1920x1200, 30 fps average på Crysis very high på XP samma upplösning, 37 fps average i World in Conflict allt maxat 1920x120... 14/08 Hmm, fick Mass Effect att krascha helt random, vilket i sin tur ledde till att DirectX inte kunde initieras i nåt annat spel heller. 14/08 Efter jag installerat denna och ska logga in så blir allt svart skärmen stängs ner typ.. Någon som vet varför? 13/08 Hmm drog hem dom här till mitt 8800 gtx och sen försökte jag installera Medal of Honor Airborne som stödjer PhysX. Men det vägrar ju installera, fastnar på PhysX >.< 13/08
Skicka en rättelse