Redan med de två första Warcraft-spelen visste #Blizzard att de träffat en guldådra och innan #Warcraft 3 släpptes ville de bredda varumärket. I mitten av 90-talet var också äventyrsspelen, speciellt de från #Lucasarts, omåttligt populära varför de beslöt att utveckla ett klassiskt peka-o-klicka-spel. #Warcraft Adventures: Lord of the Clans föddes.

Eftersom Blizzard saknade erfarenhet från den typen av spel och förmodligen hade fullt upp med #Diablo och #Starcraft anlitade de företaget Animation Magic som bland annat utvecklat ett Zelda-spel till CD-i. Projektet nådde dock aldrig den kvalitétsnivå de eftersträvade, särskilt inte efter att #Monkey Island 3 och #Grim Fandango hann komma på tapeten under utvecklingen, så det lades ner i mitten av 1998. Spelet var i stort sett färdigt, med röster från bland annat Peter Cullen och Clancy Brown, men istället för att släppa en halvmesyr skrotades ett års arbete och det har legat i glömska sedan dess.

En flitig Youtube-användare har fått tag i betaversionen och har lagt upp en serie filmer där han spelar igenom den från början, dock inte till slutet. Se den första delen nedan.