Idag lever vi i en tid där man kan få spelrelaterat material nästan vart som helst på internet. Youtube är fyllt av dedikerade spelare som delar sina åsikter om sina favoritspel eller sina hatobjekt. James Rolfe skulle kunna anses som en pionjär med spelrelaterade åsikter på internet. För tjugo år sedan dök nämligen ”The Angry Nintendo Nerd” upp på internet och recenserade (hatade) på Castlevania 2: Simon’s Quest.

Karaktären var en del av James filmprojekt men blev så populär att han fortsatte med att göra filmer på nätet där den arga nörden hatade på gamla retrospel. I början var det Nintendo 8-bit som gällde men det expanderas senare till andra konsoler och därmed bytte också nörden namn till ”Angry Video Game Nerd” (eller AVGN som han är känd som idag) för att täcka in allt.

Detta var som sagt hela tjugo år sedan och James gör fortfarande karaktären. För att fira 20-årsjubilemuent så återvänder vi till rötterna med en ny film om Castlevania. Väldigt passade med tanke på att V Rising just släppts.

Vad har ni får minnen om AVGN här på FZ? Posta gärna eran favoritepisod i kommentarerna.