Inte heller jätten #Microsoft är skonad från den knepiga ekonomiska situationen. I går tillkännagavs de största nedskärningarna i företagets historia. "Upp till 5000 jobb", 5,5 procent av den totala personalstyrkan, ska elimineras. Av dessa ska 1400 bort omedelbart.

Källor till Gamasutra säger att en stor del av den interna studion ACES, som utvecklar Flight Simulator, sagts upp; enligt vissa kan det röra sig om hela Flight Simulator-teamet.

Flight Simulators historia börjar redan 1976 och den första versionen för #Microsoft, 1.0, släpptes 1982. Årsbarn med MS-DOS 1.0, således, och kanske den spelserie som varit i liv kontinuerligt allra längst; senaste inkarnationen är #Flight Simulator X från 2006.

Durr, nej vad är en åsikt? ;) Det är väl ganska självklart att jag förstår att det är min åsikt då jag faktiskt skrev "i min mening"... :P Som många skrev efter så var det på skämt, då det faktiskt finns folk som skulle kunna skriva "rätt åt M$" (fan... 24/01 Skyll inte på Windows om du får blåskärm. Jag får så gott som aldrig blåskärm. Det kan lika gärna vara valet av hårdvara som inte passar varandra så bra som dåliga nätaggregat, minnen m.m. och oförsiktiga personer som inte avnvänder antistatskydd när... 24/01 du snackar penis...gosse! 23/01 Flight Simulator är något av det bästa Microsoft gjort, ja bättre än Winsux, DET är nog det enda jag tycker är trist. Nåja, finns ju alternativ som är gratis. Och nej, Flight Simulator är inget spel men för den enkla typen fyller den säkert det syftet. 23/01 Det är bara en åsikt, men jag tycker de roliga spelen har redan dött (Halo, Age of Empires, Midtown Madness med flera). Orsaker varför M$ är pinsamma: 1. Windows = BSOD, virus. Det är bara stort för att de gjorde några smarta drag i början. 2. Xbox 360... 23/01 Det kommer nog MS inte göra, det är faktiskt så att det är sony som går med förlust med typ minst 20 miljarder och kommer gå med stor förlust även 2009, trots att även dom kickar typ 5000 personer, MS däremot går med mindre vinst, men det är ändå en fle... 23/01 Nämn något spel? Varför är det pinsamt att jobba för världens största mjukvaruföretag? Du kan ju beskriva dina uttryck så vi kan förstå dom? Jag litar på Microsoft till 100 % för ett fungerande operativsystem och för en Xbox 360 som aldrig har fått prob... 23/01 Ytterligaren en nedskärning. They just keep coming and coming. Arbetsmarknaden lär vara rätt överfull vid det här laget 23/01 Äh, M$ gör bara skit spel nu för tiden. Förtjänar allt förlora pengar. Men de är synd för de anställda, men det är också bra samtidigt... Det är ju fan pinsamt att arbeta för M$. Något bättre jobb måste de hitta! 23/01 Flight Sim teamet. Är dom goa i huvet eller?! Kan fan ta bort windows teamet imo :P 23/01
Skicka en rättelse