Allt fler tecken tyder på att vi närmar oss svaret på frågan om #Codemasters kan leva upp till det sanslöst hyllade #Operation Flashpoint (alla tycks ha glömt de initiala buggarna...). I dag levererar kodmästarna ett filmklipp från #Operation Flashpoint: Dragon Rising, som uppföljaren heter, och det är spelmotorn Ego som står i centrum. Filmen innehåller en blandning av material, bland annat ingame-sekvenser och kommentarer av utvecklarna.

[v=3701]
Spelet har varit under utveckling i en herrans massa år, ursprungligen av #Bohemia Interactive men på senare år har #Codemasters själva tagit över kodknackandet. Premiären är som sagt inplanerad till sommaren och aktuella plattformar är Windows, Playstation 3 och Xbox 360.

Ser snyggt ut. Undrar bara hur många spelare som kommer utspelas i en server (bana) ? 40 vs 40 är väl lite för en så himla stor bana. 22/02 Det finns en preview hos Eurogamer (http://www.eurogamer.net/articles/operation-flashpoint-2-preview). Edit: Och en till hos IGN (http://pc.ign.com/articles/955/955906p1.html) 21/02 Gött, mission editor i nya Battlefield alltså, men varför har dom bytt namn? ;D 21/02 Haha, ja det här övertygade ju INTE om att det skulle vara något som helst alternativ för den seriöse milsimspelaren. Precis de farhågor man hade från början om att de skulle göra ett spel för CS-fjortiskids som tycker om flashiga effekter och peppad... 21/02 Vilken musik !! vem sjunger ?? låt ??? Full som ett ägg igen !! COD 5 + Sprit = Underbar Fredag !!! 21/02 Främst två saker: Dåligt animationssystem som gör saker onödigt stela och odynamiska, och sedan hitpointssystem för fordon. Gör det väldigt om inte omöjligt svårt att fixa korrekt skadeverkan på fordon av olika typer i vettig skala mot infanteri och byg... 20/02 Vad var felet på ArmA 1? Nyfiken för jag har inte spelat det men tycker tvåan ser grym ut. 20/02 Jag tror och hoppas iallafall att OFP 2 kommer att bli ett grymt bra spel, även om videon kanske inte var helt övertygande. Men det står ju faktist "Work in progress" så det kan ju bli bättre. Sen vet jag väl inte om man kan kalla OFP/ArmA för simulator... 20/02 bah det finns inget 100% simulator :D forresten ska Arma 2 goras till konsol ocksa, antagligen xbox 360 sa dem kmr nog ha optimerat det bra :) 20/02 Skönt o läsa att det faktiskt finns personer i Sverige som ser lika mycket fram emot Operation Flashpoint: Dragon Rising som vad jag gör. Verkar som att det endast kryllar av personer på SweClockers som tycker uppföljaren ser minst sagt förjävligt ut... 20/02
Skicka en rättelse