Sidouppdrag är något det finns gått om och oftast handlar det om att aktivera en pryl för att sedan hålla positionen medan du blir anfallen. Det blir snabbt tjatigt och de andra typerna är inte mycket roligare. Ramma transporter är adrenalinstint de första två gångerna och sno bilar känns bara väldigt gjort. Å andra sidan, vad gör man inte för att låsa upp något som gör att du kan få mer hjälp av landets rebeller. Eller någon ny modifikation till ditt favoritvapen?

Vapnen i spelet är många och du kan modifiera dem efter behov och spelstil. För egen del är det alltid ljuddämpare som gäller. Jag gillar det lätta smattret när du knäpper en skurk och jag föredrar att spela tyst och taktiskt. Modifikation av vapnen är dessutom smidigt och det finns särskilda lådor, där du kan både byta vapen och modifikationer, utspridda lite överallt. Ibland vill man bara vara en Rambo och då är en tystad MP5:a inte att föredra.

GTA: Bolivia

Ghost Recon: Wildlands kan stundtals vara en våt dröm för taktikern men samtidigt går det inte att bortse från bristerna. För de finns och är stundtals välbestyckade. Redan i introvideon började spelet låsa sig med jämna mellanrum för att sedan obrytt fortsätta efter några sekunder. Det här är något som återkommer spelet igenom och det är inte särskilt trevligt när du har lyckats bli omringad av “bad hombres”.

Buggarna slutar inte heller vid att spelet låser sig och visst kan det vara lite småroligt när någon dör efter att ha stått på fel ställe i en båt eller när en av kompisarna, tillsynes, springer efter bilen ni åker i. Det förtar dock känslan och jag hade önskat att Ubisoft hade lagt lite mer tid på polering. Ett återkommande problem med nätkoden är till exempel att spelare får foten från spelsessionen. Inte det bästa som kan hända under ett av de svårare uppdragen.

Det finns även mer eller mindre korkade inslag. Ett är hur du taggar resurser för att få dem till dina uppgraderingar. Att märka dem är inget problem, men är ni fyra stycken i gruppen måste alla utföra samma procedur var för sig, i tur och ordning. Jag hade föredragit att om en utför taggningen, så gäller det för alla närbelägna gruppmedlemmar. Det blir dessutom lätt irriterande när en hög med sjukhusartiklar passar på att försvinna när det är din tur. Det här är för övrigt något som återkommer. Saker som försvinner och det blir som mest irriterande när du råkat skjuta på en oljetunna, som försvinner, för att sedan komma tillbaka och explodera i ditt ansikte.

Häng inte läpp för buggarna

Jag gillar Ghost Recon: Wildlands och det är ingen tvekan om att det är ett i grunden bra spel, men det hade potential att bli mycket mer. Det har en stor fördel i att det går att ta sig an uppdragen nästan hur du vill. Något som senare begränsas genom att luftvärn placeras på varenda kulle och fält (Bolivias försvarsbudget är tydligen extrem). Det är roligt tillsammans med vänner och alla femtioelva sidouppdrag som befolkar kartan ser till att det alltid finns något att göra. Det är dock inte särskilt roligt på egen hand och att dra ihop ett gäng är, som du säkert vet, en kamp i sig. Allt hade helt enkelt varit lite roligare med en AI som kunde bete sig som folk.

Om du kan vänta med att köpa Ghost Recon: Wildlands – gör det! Just nu är det en lite för vild upplevelse på PC och det här är ett spel som ska avnjutas under största möjliga tystnad.