Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Medal of Honor: European Assault

När det första spelet i Medal of Honor-serien såg dagens ljus 1999 till Playstation och tre år senare till PC hyllades det inte bara av en enig kritikerkår utan även av spelare världen över. Medal of Honor blev en försäljningssuccé och föga överraskande har det sedan släppts en ansenlig mängd expansioner och uppföljare som alltid hamnat högt upp på topplistor. Detta trots att många av dem inte har fått ett lika varmt mottagande som originalet. Det senaste spelet i serien har undernamnet European Assault och försöker inte bara bjuda på den kvalitet vi vant oss vid utan även en del nyheter som kan ge spelserien ny luft under sin vingar.

0

AudioFX Force Feedback Gaming Headset

I en spännande tid då allt fler spel har inbyggt stöd för röstkommunikation och onlinetillvaron präglas av samarbete mellan människor som sitter mil ifrån varandra börjar headsets bli standardutrustning även för de som inte spelar ”twentyfourseven”. Det märks inte minst på att företag som tidigare främst sysslat med annan kringutrustning börjar släppa öronintima högtalare och idag kan du till och med bära runt ett komplett surroundsystem på huvudet utan att bryta på österrikiska och ha ett svårstavat efternamn.

0

Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed

Det är nu nästan två år sedan Star Wars Galaxies släpptes och det är med expansionen Jump to Lightspeed som SWG äntligen får leva upp till sin fulla potential. JtL ger dig som inbiten gamer äntligen möjligheten att få flyga alla de rymdskepp vi bekantat oss med genom Star Wars-filmerna. Frågan du kanske ställer dig är hur detta faller samman med SWG och i vilken mån spelet lämpar sig för nya användare.

0

eDimensional 3d Glasses

Rummet är rensat, mina fiender ligger på golvet i snyggt staplade högar tack vare fysikens nu digitala lagar men istället för att fortsätta min hämndresa står jag och stirrar på en bordslampa. Det är inte den snyggaste modellen jag sett i mitt gamerliv men ändå fascinerar den mig enormt, för första gången har ett så enkelt objekt fått liv. Istället för att vara en utsmyckning tar den över hela rummet och det tar flera minuter innan jag kan slita mig. Välkommen in en värld i tre dimensioner mässar den i mitt sinne.

0

Batman Begins

Batman, en av de klassiska superhjältarna, är tillbaka med både ny attityd och kostym. Filmen Batman Begins som har premiär i slutet av juli här i Sverige ska enligt filmmakarna själva visa upp läderlappen som en annorlunda hjälte än den traditionellt felfria person som vi vant oss vid genom åren. Även om du måste vänta en månad på att få se filmen på en biograf nära dig så kan du dock redan nu få en dos av den nya Batman i spelversionen av filmen som nu släppts till alla format du kan tänka dig. Men lever spelet med denna renoverade hjälte upp till förväntningarna eller är det bara ännu ett i raden av halvdana spel som bygger på en storfilm?

2

Battlefield 2

Svensk speltillverkning är en internationell stormakt. Företag som Starbreeze och Massive Entertainment är med och tampas om köpare världen runt. Battlefield 1942 slog dock ner som en bomb och efter det är Digital Illusions namnet på alla onlinesoldaters läppar. Att Battlefield 2 kommer bli en försäljningsframgång råder det inga tvivel om, men frågan är om de förtjänar den kommande framgången?

0

Grand Theft Auto: San Andreas

Kriminalitet är aldrig så roligt som när Rockstar Games släpper ett nytt Grand Theft Auto. Sedan 1997 års debut har man hunnit med fem titlar, men den form vi i dag är mest bekanta med föddes med GTA 3 för tre år sedan, följt av Vice City ett år senare. När nu GTA: San Andreas landat får vi äntligen kränga på oss den politiskt inkorrekta kostymen igen, åtta månader efter debuten på PlayStation 2.

0

Imperial Glory

Har Total War-serien fått en värdig utmanare? Vi har testat.

0

FZ sneglar på Playstation 2-trio

PC-spelare är ofta bortskämda med god grafik och den senaste tekniken. Datorhårdvara utvecklas fortlöpande medan konsolälskarna får vänta år på generationsväxlingarna. Av en slump kom vi över några Playstation 2-titlar. Självklart är det helgerån att förkasta spel oavsett format, särskilt om dem kastas till dig. Därför läser vi nu snällt allihop följande artikel och mässar i kör: inget format är ett dåligt format.

0

Raptor-Gaming M2

Hösten 2000 inhandlade jag min första riktiga spelmus. Den kom i en rund burk som liknande en kakburk. Musen var en Razer Boomslang 2000 och förutom att namnet förde tankarna till en sexleksak liknade den ingenting jag sett förut. De tidigare mössen jag ägt var helt vanliga standardmöss med värdelös precision och en undersida som sög åt sig mer damm än en modern dammsugare. Boomslangen funkade utmärkt men redan efter ett par månader bytte jag mus av tre anledningar: den första var att den var alldeles för stor för min hand, den andra var att det var en kulmus och den sista var att den var alldeles för tung.