Inlägg av beltet

Inlägg som beltet har skrivit i forumet

Första quizet jag inte behövde gissa en enda gång

Skrivet av Gaara:

Jo men ett spel som secret of mana är både "lättare och billigare" att skapa i dag än när det kom så inte värt 800spänn idag.

Med den utrustning och verktyg man hade då var det väl inte så mycket lättare? Idag finns det mycket genvägar och färdiga bibliotek för utvecklare som inte fanns/uppfunna då.
Själva spelen hade också dedikerad hårdvara, vilket höjde priset på själva spelen, för att man behövde fysiska komponenter.
Nu vet jag att man har fruktansvärt mycket större team än tidigare som utvecklar spelen, och det finns ju en anledning till det.
Men tror inte det var helt snutet ur näsan att vara utvecklare på den tiden, men säkert roligare eftersom det var mer problemlösning.

Skrivet av Rh3nium:

Eftersom spelet är antagligen "Rated-R" i USA så borde det väl finnas ett system där sådana spel inte per automatik laddar upp klipp/bilder.
Låter som att några var för lata / inte tänkte till, och nu är vi där vi är och ingen vill ge vike för att inte erkänna att man har fel.

Precis. Det är ju Microsofts design av deras content delning som verkar vara boven i dramat.
Nu har jag inte en Xbox, så vet inte hur det funkar default.

Råkade trycka fel på en fråga... 😵‍💫🔫
Anyway så blir det snart midsommar.

Skrivet av Mike Stranéus:

Nja, de är väl inga höjdare direkt. Har spelat alla utom två av dem tror jag.

Jag älskade första NES spelet. Men objektivt utan tindrande nostalgi ögon så kanske det är ganska kasst.

Skrivet av Hipshot:

I'll buy that for TEN dollars...

Ha ha ha! Jag hade glömt att det är från Robocop!

Skrivet av Sur Apan:

DC svarade igår.

The Fables comic books and graphic novels published by DC, and the storylines, characters, and elements therein, are owned by DC and protected under the copyright laws of the United States and throughout the world in accordance with applicable law and are not in the public domain. DC reserves all rights and will take such action as DC deems necessary or appropriate to protect its intellectual property rights.

Kan tillägga att jag inte hejar på någon i just denna fajt då båda parter har mycket övrigt att önska.

Copyright regler är krångliga, och jag gissar att med lite advokatlingo från DC så kan de säkert få det till att de äger varumärket fast de egentligen inte gör det.
Jag hoppas på att författaren vet vad han gör.
Det är så många gånger stora företag tar sig lite för stora friheter och för hårda handskar kring upphovsrätt. Tyvärr med lagstöd.

Skrivet av Mikaelh:

Om vem som helst kan gå in och köpa ett massmordsverktyg så kommer vi givetvis ha många massmord, precis som USA. Det finns alltid onda och sjuka människor i samhället och just nu är det svårt för dessa att få tag på vapen. Att kriminella dödar varandra är något helt annat än hur det är i USA där massmord på oskyldiga sker varje dag.

Nu spårar vi från trådens ämne lite, men vill bara poängtera att det inte behöver vara så.
Tjeckien är ett exempel där det inte är så. De har ännu liberalare vapenlagar än vad de har i många delstater i U.S.A. Men har samtidigt inte samma mängd våldsbrott med vapen som i U.S.A.
Med det sagt, så är jag inte för liberalare vapenlagar. Jag tycker det ska vara stenhård kontroll på framförallt automatvapen.

Körde Zero Dawn till 100% på PC. Gillar verkligen spelet.
Så jag hoppas det kommer till PC också. Men jag har inte bråttom. Har BG3 och Starfield plus massa annat jag vill spela innan 😁

Skrivet av jeppe109:

Ett försök att hypea upp nästa spel måntro?
För det låter ju inte logiskt att sluta sälja spelet på Steam.
Skulle det vara stressande för utvecklaren att läsa om vad folk tycker och tänker så finns ju en enkel lösning på problemet. Sluta läsa skiten.

Eller så har man ett psyke där man anser om man tar betalt för något så har man en viss skyldighet att leva upp till köparens förväntningar. Helt enkelt att man bryr sig om sina kunder. Du kanske inte är sån, men jag vet att jag är det.

Skrivet av GustavA:

Det är även Australiens nationalfågel och kan springa över 60 km/h.

Och en ofrivillig part i det stora emukriget.

Skrivet av Lord Silver:

Hade vi sagt ja till Euron för tjugo år sedan så hade vi haft en klart lägre inflation och bättre ekonomisk situation. Tyvärr röstade många på emotionella grunder och nu betalar vi ett högt pris för det

Men så klarade vi oss väldigt bra under finanskrisen 2008, där många andra euroländer blev otroligt skuldsatta.

Skrivet av ace84:

Svenska kronan störtdyker ju mot euron o dollarn just nu och varit neråtgående länge.
Tror politikerna kommer införa euron för att dem måste rädda sveriges ekonomi o bromsa inflationen.
Det var göran persson som uttlade sig i ekot nyligen om vad han tror kommer hända.
Enda fördelen meď att behållla kronan i dagsläget är turismen som ökat som sjutton senaste tiden.

En ytterligare fördel är kontroll över sin egen ekonomi

Skrivet av KoP:

Större problem än vad du tror i t.ex Asien (Kina). Piratkopierarnas högborg. 🙄

Tror att folk tenderar att glömma bort att det är främst pga piratkopieringen i Kina som många företag inför dessa åtgärder. Det handlar sällan om att det skulle vara någon övergripande piratkopiering här i väst.

Det tror jag du har rätt i.
Men frågan är ju egentligen ifall de piratkopiorna verkligen är förlorad försäljning? De länder som har tät piratkopiering brukar generellt ha en lägre medelinkomst. Ganska stor skillnad. Nu när det finns så otroligt mycket spel, kommer de bara spela andra spel, som faktiskt går att piratkopiera, eller free2play spel. Och Nintendo kommer sjunka i värde i själva varumärket, framförallt i pirattäta länder. Så mindre försäljning av godis, filmer, etc.
Tror verkligen att de skjuter sig i foten till viss del, typ en stortå.