Det bästa sommarnöjet behöver inte kosta skjortan. På App Store kan du hitta de bästa äventyren och fantasifullaste plattformsspelen för några ynka kronor. Vi har listan på de soligaste alternativen.

En styrka hos Apples surfplattor och smarta lurar, som både Sonys och Nintendos bärbara konsoler saknar, är lättillgängligheten. Blir du sugen på ett specifikt spel ligger det bara några klick bort. Du behöver inga kassetter eller umd-skivor och kan lätt som en plätt komma åt hela Apples bibliotek och ladda ner guldkornet för en spottstyver. Billigt, omedelbart och underbart.

Förresten, missade du gårdagens DS/3DS-genomgång?

Kanske har du inte den hetaste sexpacken på stranden? Äh, man behöver inte vara biffig för att vara en framgångsrik strandraggare. Det viktigaste är att du är snäll. Guybrush Threepwood är en väldigt snäll pirat och då behöver man inte vara särskilt bra på att vara – just – pirat. Han kastas in i ett av tidernas mest älskade äventyr som under fjolåret fick en värdig ansiktslyftning. Därför kan du numera kryssa runt i Karibien mobilt. Älskvärda karaktärer och djävulska pussel – peka och klicka blir inte bättre än så här.

[video=4863]

När du ändå ska stekas i solen kan du likväl se till att hjärncellerna också grillas. Ett minst lika bra alternativ som Guybrush strapatser (enligt mig till och med bättre) är nyversionen av det första #Broken Sword. Förutom – mer eller mindre – logiska pussel får du besöka lockande turistmål som romantiska Paris och irländska lantidyller. Historien är dessutom en nagelbitande bladvändare med uråldriga konspirationer och kallblodiga mord som för tankarna till Da Vinci-koden (vad var det vi sade om deckare i hängmattan?). Och om du mot förmodan knäcker koden finns alltid den gemytliga uppföljaren, #The Smoking Mirror, att sätta tänderna i. Mums.

Det finns en utbredd uppfattning att spelen på App store dels är fantastiska återutgivningar (se ovan!) eller billig skit för sju kronor stycket. Antagligen har dessa cyniker inte testat #Rolando. Plattformsspelet med sin lika färgglada som smakfulla estetik har en lika enkel som rättvis kontroll; med andra ord perfekt för den tillbakalutade strandliraren. Genom att luta din I-platta eller lur rullar de bolliga figurerna (rolandos!) åt vänster eller höger. Tar vägen slut? Ja, men då får du rita en bro med fingerspetsen. Men bara för att kontrollen är simpel innebär det inte att den är lätt att bemästra. Simma – och rulla – lugnt.

[video=9132]

Föregående Nästa
Finns det någon skärm som åtminstone fungerar halvhyfsat i solljus? Nåväl, på stranden skulle jag inte köpa en applikation, jag skulle köpa en glass. ;) 10/07 "Det bästa sommarnöjet behöver inte kosta skjortan" Vad kostar en enhet som man kan köra dessa spel på då? Mina skjortor kostar i alla fall inte flera tusen. 10/07 Monkey island och Broken Sword. Finfina spel :) 09/07 "En styrka hos Apples surfplattor och smarta lurar, som både Sonys och Nintendos bärbara konsoler saknar, är lättillgängligheten. Blir du sugen på ett specifikt spel ligger det bara några klick bort. Du behöver inga kassetter eller umd-skivor och kan... 09/07 eftersom jag kört monkey island 10baziljoner gånger så Broken Sword, som jag nte kört en enda gång. 09/07 ..och var är Sword & Sworcery?? 09/07 Monkey Island är underbart, men är man på stranden så vill man ju ha något man kan slita sig från åtminstone en stund så min röst hamnade på World of Goo. 09/07 Valet var inte svårt, få spel kommer i närheten av den grymt härliga humor som MI 2 erbjuder, sedan så finns det partier i spelet som kräver en hel del tänkande (självklart ska detta spel spelas på svåraste, på enklaste har jag för mig att man missar... 09/07 Det är trevligt att det börjar komma fler och fler kvalitetsspel till Android också, men en ordentlig indiescen med spel som world of goo eller rolando saknas fortfarande. Antingen är det större företag som Gameloft som skapar spelen eller små utvecklar... 09/07 "Om jag inte gillar någon av ovanstående då"? hah :D 09/07
Skicka en rättelse