Ingen årssammanfattning är komplett utan att också bottennappen redovisas. Spelåret 2007 må ha varit ett av de bästa någonsin, men eftersom också solen har fläckar nödgades vi tråka oss igenom ett par stadiga lass dynga. Vi pausar årsbästalistan och varnar för de senaste tolv månadernas tre svampigaste bottennapp.

- #Harley-Davidson: Race to the Rally

Here’s one for you: vad får motorcykelvärldens mest aktade märke att låna ut sitt namn till ett horribelt dåligt spel? Vi har ingen aning. Men vi betvivlar att ens påtryckningar från Hell's Angels kan ha fått Milwaukee-företaget att godkänna detta skräp.

Egentligen är obefintlig körkänsla tillräckligt för att plocka fram sågen när det gäller fordonsspel, men vi kan inte undanhålla er några andra godbitar från soppåsen. Motorvägar fyllda med hinder. I jämförelse med ljudet låter Sonny Barger vackert. Skämtfysik. Grafik från förra århundradet (givetvis). Sa vi att körkänslan suger?

- #The Golden Compass

Vi är vetenskapligt lagda och tror på universums lagar. I logikens namn är vi därför övertygade om att en storfilm någon gång kommer generera ett riktigt bra spel. Okej, Riddick är hallontårta, men endast med god vilja kan Pitch Black sägas vara en storfilm.

   

The Golden Compass befäster fördomen om filmspelens uselhet. Att det i första hand är tänkt för en yngre publik ursäktar inte det dåliga stridssystemet, den bristfälliga användningen av grundberättelsen och spelets särdeles usla grafik.

Någon gång måste ett storfilmspel bli bra. Någon gång...

- #Tenchu Z

Ninjor - check. Hårda svärdfajter - javisst! Slaktat vid fotknölarna i vår recension - varför i all världen då? Jo, det rör sig om ett osedvanligt opolerat stycke action som saknar alla de attribut som gör spel roliga. Vi undrar stillsamt om utvecklarna ansträngt sig för att jävlas med oss. Hur förklarar man annars obefintlig motståndarintelligens och kontroller så genomusla att blockeringsförsök resulterar i långhopp rakt ner i en grop fylld med skit?

   

Den enda behållningen med spel som Tenchu Z är att läsa hur grovt recensenterna lyckas såga dem. För oss som sysslar med dylikt tyckande är det med knapp marginal en stadigt skriven sågning väger upp rädslan för att själv drabbas av ett recensionsexemplar. Årets lägsta betyg här på FZ. Och ett av de mest välförtjänta.

Årets spel 2007 - plats 3
Årets spel 2007 - plats 4 - 10
Årets spel 2007 - plats 11 - 20
Årets spel 2007 - plats 21 - 30
Årets spel 2007 - plats 31 - 40
Årets spel 2007 - plats 41 - 50

Skicka en rättelse