Läsare som i likhet med Frank Costanza från NBC:s hyllade tv-serie Seinfeld firar helgdagen festivus dagen före julafton beger sig förslagsvis - givetvis efter att den traditionsenliga aluminumstången är rest och årets alla besvikelser är rannsakade - till FZ:s filarkiv där två kompletta gratisspel inväntar nedladdning.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Santa_Ride__2/shot_b_10.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Santa Ride! 2Först ut är ungerska #Invictus racingspel #Santa Ride! 2 som låter intresserade ta kommandot över tomtens julsläde på ett sätt som närmast för tankarna till #Segas spelserie #Crazy Taxi - med hjälp av sitt sedvanliga renspann skall tomten ledsagas mellan olika hus för att så snabbt som möjligt leverera julklappar. Läsare som har minnet med sig vet att FZ för två år sedan tillsammans med Invictus [n=6981 delade ut] föregångaren #Santa Ride! - om årets utgåva är en värdig uppföljare torde stå klart efter en 56 MB tung nedladdning.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Eye_of_the_Kraken/ss2.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Eye of the Kraken
Näst ut på tur är franska #Absurdus som ger bort sitt fyra år gamla äventyrsspel #Eye of the Kraken till alla som vill ta sig an rollen som sjöfararen Abdullah i ett isometriskt 2D-perspektiv. Den som tar sig an nedladdningen på 181 MB har en vecka på sig att lösa mysteriet med en stulen artifakt innan fartyget angör Hyade Island. Absurdus hälsar att den som använder #Nvidias drivrutinspaket ForceWare i en ny version tillfälligtvis kommer att vara tvungen att dra ner den så kallade hårdvaruaccelerationen för att spelet skall fungera.

Från oss på FZ - glad festivus!