Det var de fem klasserna i Diablo 3. Medan du funderar på vilken som passar dig och din spelstil bäst kan du läsa vidare i guiden för att få reda på hur npc:erna Blacksmith och Jeweler fungerar.

Blacksmith

Du får tillgång till smeden ganska tidigt i första akten genom en quest. Med honom kan du smida ny utrustning genom att bryta ned saker du hittar till material. För att smida ett vapen behövs ett recept. Nya sådana kan hittas i spelvärlden och smeden har lämpligt nog flera stycken från början. Fler recept dyker också upp ju mer du guld du spenderar på honom. Många av de saker som du kan smida är lika bra eller bättre än saker du hittar.

Ju högre nivå din smed har – desto fler kosmetiska godsaker kommer att läggas till. Så här ser en ganska tidig version av smeden ut.

För att få tillgång till fler recept betalar du 2 000 guld till smeden. För att gå upp till nivå 2 – Journeyman – och få ännu fler och bättre vapen behövs totalt 8 000 guld. Att spendera tid med smeden ger värdefull utrustning och mer guld än att sälja allt till köpmän. Men då får du också mindre tid att döda monster.

Det fina är att precis som guld är delat av alla dina karaktärer är smedens nivå något som förs över till andra karaktärer på ditt konto. Om du köper 40 procent erfarenhet åt din smed för att få tillgång till nya recept kommer nivån och recepten att finnas på alla dina andra karaktärer också.

Jeweler

Under din demonslaktarresa hittar du ädelstenar som kan användas för att förstärka utrustning. Med hjälp av juveleraren, som fungerar på liknande vis som smeden, kan du kombinera ädelstenarna och göra dem bättre och mer värdefulla. Du kan också smida in ädelstenarna i något av de vapen eller rustningar du hittar. För ett pris kan du även ta ut ädelstenarna igen och återanvända dem. Det är viktigt med en ekologiskt hållbar värld – även när Helvetet invaderar.

När du hittar fina ädelstenar bör du gå till din personliga juvelerare. Han vet hur man hanterar dem.

Jag hoppas att du känner dig lite mer förberedd inför Diablo 3-invasionen efter att ha läst den här guiden. Berätta gärna i kommentarerna vilken klass du kommer att välja och varför. Vi ses i Sanctuary!