I somras läckte en bild ut av vad som påstods vara nästa version av Steam Controller, den innovativa men problemomgärdade kontrollen till #Valves hårdvarusatsning Steam Machines. Den nya versionen av kontrollen stack ut genom att vara lite mer traditionell – den hade försetts med en analog styrspak till vänster. Nu bekräftar The Verge kontrollens existens.

Under ett besök hos Valve såg sajtens skribent en anställd med en fungerande version av den analogspaksförsedda Steam-kontrollen. En person som arbetar med projektet berättade att de båda rörelsekänsliga styrplattorna har ställt till problem för förstagångsanvändare, och styrspaken till vänster har lagts till för att underlätta övergången till touchpad-styrning. Målet är alltså fortfarande att man ska spela med två touchpads, och därmed har det traditionella styrkorset fått ge vika.

Det ska understrykas att den här kontrollen är en prototyp, och att den slutliga designen inte är spikad än. Valve har som mål att släppa Steam Machines under nästa år.