Många spelare ser fram emot den dag då virtual reality blir verklighet. "Fan vad häftigt" var till exempel omdömet när FZ testade Elite: Dangerous med Oculus Rift. Hittills har det främst varit indieutvecklare och Kickstarter-projekt som ställt sig bakom tekniken. Kommer de stora drakarna haka på trenden? Svaret är ja, om man frågar Oculus-grundaren Palmer Luckey. I en intervju med cnet avslöjar han att seriösa satsningar äger rum hos giganter som #Activision, #EA och #Ubisoft.

– Många av dem investerar i VR just nu. Jag kan inte berätta specifikt, men det är utvecklare med budgetar i mångmiljonklassen som satsar seriöst på VR. Men de visar inte upp sina demos. De arbetar internt och ser till att det är polerat så de kan visa upp arbetet utan att bli kritiserade, eftersom de är under hård granskning.

Kanske skulle nästa UFC-spel från EA sitta fint tillsammans med tekniken? Eller varför inte parkour-studsa i #Mirror's Edge 2? Än är tekniken, och således också eventuella storspel, utom konsumenters räckhåll, så tills vidare får vi nöja oss med spekulationer om framtidens äventyr.