#World of Warcraft snart mer tillgängligt för förgblida. I nästa patch, som bär versionsnummer 6.1, ges nya inställningsmöjligheter som ska förenkla livet för personer med defekt färgseende, berättar #Blizzard.

Spelet får en ny sektion där färgblinda kan justera hur text och färger visas, vilket ska minska risken för färgkombinationer som de har svåra att se. Vilket kan vara ganska kritiskt, om vän och fiende verkar ha samma färg. Inställningarna riktar in sig på tre former av defekt färgseende; två för så kallad röd-grön färgblindhet (protanopi och deuteranopi) och en för blå-gul (deuteranopi).

Defekt färgseende, eller färgblindhet som det lite missvisande kallas, yttrar sig i nedsatt förmåga att se vissa färger. Det är ofta ärftligt och drabbar uppskattningsvis 8 procent av männen och 1 procent av kvinnorna. På nätet finns massor av enkla tester som ger en fingervisning om ditt färgseende funkar okej, t.ex. här.

Ett annat effektivt test är att köra #World of Tanks med färgbild-hjälpen avslagen. Om du tror dig spela deathmatch... well, du är färgblind