När #EA skeppar #Titanfall 2 i oktober kommer det på känt manér följas av massa extramaterial i form av dlc. Men med EA:s #Battlefield 1 i åtanke, där den franska armén inte är spelbar i multiplayer vid release utan säljs separat senare, överraskar det att alla banor och spelformer som släpps till Titanfall 2 i efterhand kommer vara gratis.

– Vi ger bort alla kartor och spelformer, säger #Respawn-grundaren Vince Zampella till Gamesradar, och tillägger att man inte vill splittra communityn.

Däremot blir Titanfall 2 på inget sätt ett dlc-fritt spel. Man tänker sälja extramaterial, men exakt i vilken form är ännu inte spikat. Zampella antyder dock att det kan komma att handla om kosmetiska prylar, sånt som inte påverkar vad du kan spela eller hur kraftfull du är.

– Vi vill fortfarande förse spelarna med material efter releasen, men det är inte gratis att göra. Om vi ska stödja spelet kommer det kosta pengar.

Producenten Drew McCoy betonar vikten av att hålla sig väl med spelarna i frågan om betalmaterial.

– Vi måste lita på spelarna och de måste lita på oss. Förtroende för att om vi gör rätt – inte säljer kartor och spelformer – kommer fler människor investera med oss, investera i spelet i stort. De kommer lita på att vi inte blåser dem och att de kan vara nöjda med sina 60-dollarsspel.