I en video som publicerades på Youtube igår och som redan har 635 000 visningar avslöjas det att två stora Youtuberers, ProSyndicate och TmarTn, det senaste halvåret gjort reklam för CS-bettingsajten csgolotto.com utan att avslöja att de faktiskt äger sajten själva. För deras över tio miljoner sammanlagda prenumeranter har man visat oräkneliga bettingsuccér utan minsta tillstymmelse till att förklara det egentliga läget.

Det är heller inte första gången en av personerna varit oärlig i sina videos. För några år sedan dök spelet Dead Realms i flera videos utan den minsta försök att erkänna att han var en av finansiärerna.
Efter avslöjandet har alla bettingvideos uppdateras med en disclaimer om att filmerna är sponsrade av csgolotto.com, problemet är bara att de försökte hävda att det alltid stått där. Google Cache visar dock tydligt att ändringen skedde efter avslöjandet.

Bettingbranschen uppskattas redan nu omsätta 20 miljarder kronor per år och lär säkerligen växa ännu mer, såvida inte skumma sajter som denna får bubblan att spricka.

Uppdatering: TmarTn har nu deletat alla sina gamblingvideos från Youtube.