Ubisoft Montreal utlovar långskeppsstrider, norska kusten och rollspelsdjup.

Nu har vi sett den mäktiga trailern för Assassin's Creed: Valhalla, det som skulle kunna vara Vikings: The Game. Vi förväntade oss nästan att Travis Fimmel skulle dyka upp med sitt spjuveraktiga leende. I beskrivningen av klippet hittade vi också en hel del matnyttig information, såklart skriven på PR-språk men vi ska försöka göra vårt bästa för att dekryptera den.

Key Features

WRITE YOUR VIKING SAGA
Advanced RPG mechanics allow you to shape the growth of your character and influence the world around you. With every choice you make, from political alliances and combat strategy to dialogue and gear progression, you will carve your own path to glory.

AssCreed-serien har ju lutat sig allt mer på just rollspelselement, med välvuxna färdighetsträd och liknande men det intressanta blir ju hur mycket världen omkring dig påverkas.

VISCERAL COMBAT SYSTEM
Dual-wield powerful weapons such as axes, swords, and even shields to relive the ruthless fighting style of the Viking warriors. Brutally decapitate your foes, vanquish them from afar, or stealthily assassinate targets with your hidden blade. Challenge yourself with the most varied collection of deadly enemies ever found in an Assassin’s Creed game.

En yxa i varje hand, så erövrar man England. Så säkert någon viking. Halshuggningar är ju ett säkert sätt att döda folk, till och med Högländare, och den stora frågan är väl just hur mycket "Assassin" det finns kvar i detta Creed.

A DARK AGE OPEN WORLD
Sail from the harsh and mysterious shores of Norway to the beautiful but forbidding kingdoms of England and beyond. Immerse yourself in the Viking way of life through fishing, hunting, drinking games, and more.

Assassin's Creed har såklart en öppen värld men det som är intressant här är ju den norska kusten och kanske vad som gömmer sig "beyond". Vi är också nyfikna på dessa "drinking games" och måste nästa sätta vår medeltidsexpert @klorixx på att utvärdera dem.

LEAD EPIC RAIDS
Launch massive assaults against Saxon troops and fortresses throughout England. Lead your clan in surprise attacks from your longship and pillage enemy territories to bring riches and resources back to your people.

Smygattacker från långskepp, det låter ju spännande, och hela hela grejen med att bege sig ut på rövarstråk. Samt hur anfallen mot fort kommer att te sig, det låter livsfarligt för relativt oskyddad nordisk hud.

GROW YOUR SETTLEMENT
Construct and upgrade buildings that allow for deep customization, including a barracks, blacksmith, tattoo parlor, and more. Recruit new members to your clan and personalize your Viking experience.

Om det här läget är så pass djupt som det hintas om kommer delar av redaktionen att fastna här, i byggandet av läger och fixandet i byn.

MERCENARY VIKINGS
Create and customize a unique Viking raider within your clan and share it online with friends to use during their own raids

Vilka typer av vikingar kommer ni mecka? Halvar Blåtand, Charles Hårfager, Egil den Halte? Likt lägermeckandet kommer det säkert att ösas ner tid i detta.

Du spelar som Eivor och du får välja om det ska vara en manlig eller kvinnlig karaktär. Enligt en av spelets skapare uttalas det "Ay-vor", vilket på amerikanskt uttal borde blir "äj-vor". Så här skriver Namn.nu om namnet.

Eivor, Ejvor eller Eyvor är ett norskt kvinnonamn med oklar betydelse, möjligen en sammansättning av orden ei som betyder ö och vor som betyder försiktig. Det kan också vara samma "vor"/"var" som i ordet "gårdvar", den som vaktar gården (om hundar). Den som vaktar ön alltså.

Valhalla utspelar sig från cirka 800-talets början till 1066 då slaget Hastings ägde rum, drabbningen mellan normandiska invasionsstyrkor ledda av Vilhelm Erövraren a och de anglosaxiska styrkorna med kung Harald Godwinson i spetsen.

Assassin's Creed: Valhalla släpps i vinter till både nuvarande generation konsoler och nästa, samt såklart till pc. Du kan spana in trailern här eller varför inte en timelapse över hur en Photoshop-mästare karvade fram miljöerna som avslöjade spelet igår.

Skicka en rättelse
Man kan alltså ha ett raidparty med riktiga spelare på 8 pers med sig då man ska storma slott/fort och dylikt sa producenten för det här spelet. Sen fanns det något som hette assault battle eller något om man ville göra det singleplayer som jag förstår.... 07/05 Det jag nämnde var att jag tyckte det var lite tråkigt att fienderna följde med i level i alla regioner istället för att man kunde överlevla och hämnas på den där "bossen" som var dum då man var lvl 3 :) Svårighetsgraden tyckte jag funkade utmärkt i spe... 06/05 Ja så klart men du kan ju höja till Nightmare om du vill ha mer utmaning. :) 06/05 Fast då pratar vi om level-taket. Det jag beskrev är nivån på fiender vs dig. För fiender följer ju med i level och är alltid i samma eller runt samma level som du är. 05/05 Man kan överlevla, det har man kunnat länge. Det kom något som hette mastery levels och en massa nya grejer man kan sätta poängen man får på. Det finns en massa. Jag är level 280 nått på Mastery level nu och jag har inte ens fyllt alla ännu. Men då har... 05/05 Jag tvivlar starkt på att danerna i Northhumbria, Mercia och Östangeln såg dessa länder som hemmaplan. De var inte födda där utan i det som idag är Danmark (vissa ymgre norrbaggar kan dock ha varit födda på Irland). Det jag menar är att det hade varit... 05/05 Ah, ja det där med undervattensgrejen lät som en typiskt rolig grej att kunna göra! :) Vad menar du med att man inte kan överlevla, vad är det som händer med den gamla fienden som du ville spöa i ett sådant fall? Sånt brukar jag tycka är riktigt kul,... 05/05 Då det gäller fienden så : japp det är ganska bundet till nivå , inte helt galet bundet men regionerna är tydligt klassade i olika level. Men jag kände aldrig det att man var underlevlad då man körde. Sålänge man kör huvudstoryn och de sidouppdrag som... 05/05 Här har ni en bra video om hur stor världen är. https://www.youtube.com/watch?v=pjkPtFNFm9k 05/05 @Harakiri: @breahl: Efter att ha sökt upp ett par mer skeptiska recensioner så är det ett par grejer som oroar mig. Jag tänkte först att de två senaste spelen skulle vara de som skulle passa mig bäst, som gillar RPG (eller rättare sagt, för det här samm... 05/05